Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi) Nedir?

Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi) Nedir?

Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi) Nedir?

📌Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi), kurumların kendi tüketicileri ile duygusal anlamda bir bağ kurmalarını önemseyerek toplumun gündeminde olan konular hakkında durdukları pozisyonlarını net bir şekilde ortaya koymaları, yani bir taraf almalarıdır. Reklam kampanyasının istenilen sonuçlara ulaşılması için belirlenen kararın arkasında durulması ve başka iletişim eforları ile desteklenmesi gerekir.

Eğer bir marka sadece konuşup hiçbir aksiyon almıyorsa, tüketiciler bunun mutlaka farkına varacaktır. Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi), belirli bir mesajı veya amacı desteklemek ve toplumun gündeminde olan konularda kurumun kendini pozisyonlandığı tarafı belli etmek için pazarlama karmasında bulunan araçların kullanılmasıdır. Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi) stratejisinin amacı, izleyicinin dikkatini soruna çekmek ve neticesinde konu hakkındaki farkındalığı artırarak; gündemi meşgul eden bir olaydan "kurumsal çıkar" sağlamaktır.

Bu reklam stratejisinin sağladığı en önemli avantajlardan biri de maruz kalma etkisidir. Gündemde olan, ya da gündeme gelmesi muhtemel olan bir konuya ilgi duyan ve sesini yükseltmeye cesareti olan bütün kurumların, dünyanın her yerinden benzer düşünen insanları bulması ve harekete geçmesi noktasında motivasyon sağlar. Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi)'in tanıtım süreçlerine ve hedeflenen sonuçlarına ulaşma yolunda en fazla katkı sağlayan platformlardan biri de sosyal medyadır. Düşük bir bütçe ile geniş kitlelere ulaşma imkanı sağlarken, aynı zamanda çeşitli içerik formatları sayesinde reklam ile olan etkileşimi artırır. 

👟 Nike - Colin Kaepernick Reklam Kampanyası

🏘️ Airbnb - We Accept Reklam Kampanyası

🍺 Heineken - Cheers To All Reklam Kampanyası

Yukarıdaki reklam kampanyalarının hepsi dikkatle kurgulanmış, iyi hayata geçirilmiş ve markaya büyük değer katmış olan Advocacy Advertising (Savunucu Reklam Stratejisi) örnekleri olarak konumlandırılabilir.

Kaynak: https://lnkd.in/exGRKTNZ