ASP.NET Core Nedir?

ASP.NET Core Nedir?

ASP.Net Nedir?

ASP.Net Core, Microsoft tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir yazılım geliştirme platformudur. Bağımsız platform olması sebebiyle Microsoft, Linux, Macos gibi işletim sistemlerinde çalışabilir. Aynı şekilde Android için de uygulamalar yazılabilir.

Modern ve esnek olması sebebiyle yazılımcılar tarafından çok tercih edilen Net Core, açık kaynak kodlu olması sebebiyle de sürekli olarak geliştirilmeye devam etmektedir. İçinde bulundurduğu kütüphaneler ve optimizasyon araçları sayesinde işlem yapmayı ve veriyi saklamayı oldukça kolaylaştırır. Web uygulamaları geliştirirken göz önünde bulundurulması gereken önemli konulardan biri de güvenliktir. Core Net bu konuda diğer platformlardan sıyrılan bir yapıdadır. Sektörde sık tercih edilmesinin sebeplerinden biri de budur.

Günümüzde modern uygulamaları daha hızlı , daha az eforla ve daha az maliyetli bir şekilde oluşturmayı sağlayan ASP Net Core,  sürekli geliştirilmesi sebebiyle de yazılımcılar için büyük önem arz etmektedir.

Sizler de sunmuş olduğumuz ASP.Net Core Development Giriş Sertifika Programı sayesinde kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.