E-Ticaret Nedir?

E-Ticaret Nedir?

E-Ticaret Nedir?

Hizmet, ürün ve bilginin tüketicilere internet üzerinden ulaştırıldığı ticaret sistemine elektronik ticaret denir. 1995 yılından itibaren hayatımıza giren bu yeni ticaret modeli, klasik ticaret modellerinden farklı olarak bütün süreçleri internet aracılığı ile yürütmenize ve denetlemenize olanak sağlamaktadır.

Günümüzde markalar değişen şartlara ayak uyduramayan klasik modellerden elektronik ticaret modeline geçiş yapmaktadır. Aynı zamanda, oluşan bu pazarda birçok E-ticaret üzerine kurulmuş yeni marka ortaya çıkmıştır. Belirli platformlar aracılığıyla bireysel satış ve ticarete de olanak sağlayan bu yeni sistem gelecekte de aktif bir şekilde hayatlarımızda yer bulacak gibi duruyor. Pandemi gibi olağanüstü koşullarda sağladığı kolaylıklar daha da hissedilen E-ticaret, geçtiğimiz son iki yıl içinde pazar hacmi olarak da aşırı bir büyüme gösterdi.

Sağladığı bu kolaylıkların yanı sıra satıcı-alıcı arasında kurduğu şeffaflık da E-ticaretin tercih edilmesinin önemli sebeplerinden biri. Bireylerin satın aldıkları ürün veya mağaza hakkında yapabildiği yorumlar, bu yorumların herkes tarafından görüntülenebilmesi ve gerçekten belirleyici olmaları hem satıcıları hem de diğer müşterileri birbirine karşı daha dürüst olmaya itmektedir. Durmadan büyüyen bu sektörde siz de varlık göstermek istiyorsanız tıklayınız.