Java Programlama Nedir?

Java Programlama Nedir?

Java Programlama Nedir?

Java, 1995 yılında James Golding tarafından geliştirilmeye başlanmış bir programlama dilidir. Kolay anlaşılabilir olması, birçok alanda kullanılabilmesi, nesneye yönelik ve zeminden bağımsız olması ve açık kodlu olmasıyla popüler bir dildir.

Büyük işletmeler ve kurumsal firmalar tarafından tercih edilmesinin sebeplerinden biri de güvenli olmasıdır. Ağ bağlantılarının güvenli ve kolay bir şekilde yapılanmasını sağlar. Bu sebeple bu programla kodlanan uygulamalara virüs bulaşması veya hacklenmesi neredeyse imkansızdır. Kredi kartı bilgilerinin korunması ve risk oluşturabilecek diğer durumlara karşı da etkilidir.

Günümüzde büyük önem arz eden akıllı telefon uygulamaları, oyunları da çoğunlukla Java ile geliştirilir. Özellikle Andorid işletim sistemlerine uygulama yapmak isteyenler için Java oldukça önemlidir. Nesneye yönelik olmasıyla da büyük avantaj sağlayan Java, WORA (write once run anywhere) mantığı ile geliştirildiği için bir kere yazıldıktan sonra her yerde kullanılabilir. Donanımdan bağımsız bir şekilde kurulur ve devamında herhangi bir işletim sistemine veya makineye ihtiyaç duymaz.

Sonuç olarak günümüzde hayatımızın birçok alanında kullandığımız uygulamalar, programlar ve yazılımlar Java kullanılarak üretilir ve geliştirilir. Bu bağlamda Java bilmek bir yazılımcı için oldukça temel ancak önemli bir kazanımdır. Sizler de düzenlediğimiz Java Programlama Sertifika Programı sayesinde kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.