SQL Nedir?

SQL Nedir?

SQL Nedir?

SQL bir veritabanı yönetim sistemidir. Çoğunlukla bir programlama dili olarak bilinse de aslında bir sorgulama sistemidir ve veriler üzerinden işlem yapmayı kolaylaştırmaya yarar. Yalnızca veritabanı üzerinden işlem yapılabilen bu sistem günümüzde bilgisayarlara yüklenen sonsuz veri sonucunda büyük önem kazanmıştır.

Dijital ortamda hızla artan veriler bunların düzenlenmesi gerekliliğini doğurmuştur. Ancak elde bulunan teknolojiler ve sistemler yeterli olmadığı için bu verilerin depolanabilmesi amacıyla SQL sistemi geliştirilmiştir. Bilgilerinizi kategorize etmenize ve sınıflandırmanıza yarayan bu sistem dijitalde büyük bir hız ve kolaylık sağlamıştır. Sağladığı avantajlara biraz daha yakından bakalım.

SQL sistemi sizleri tekrara düşmekten kurtarır, yaptığınız işlemlerin kolaylıkla kontrol edilebilmesini sağlar. Veri barındıran her platformda kullanıldığı için öğrenilmesi dijital sektörde çalışan herkes için büyük önem arz eder. Ayrıca bilgisayar içinde bulunan dağınık bilgileri klasör haline getirebilir ve bilgisayarınızda yer açabilirsiniz.

Genel olarak SQL sistemine hakim birisi var olan bilgileri kontrol edebilir, kategorize edebilir, yeni veriler çekebilir, veriler arasında tablolar oluşturabilir ve silinen verileri dahi geri getirebilir. Kursumuzun düzenlediği SQL Sertifika Programı’nı alarak konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.