Çalışanlarınızı Ofise Geri Çağırmalı Mısınız?

Çalışanlarınızı Ofise Geri Çağırmalı Mısınız?

Ekonomi yeniden hareketlenirken, azalan Covid-19 vakaları nedeniyle, giderek daha fazla şirket çalışanlarını ofise geri getirmeyi düşünüyor.

Bir Microsoft araştırması, yöneticilerin %50'sinin, şirketlerinin önümüzdeki yıl çalışanlarının şahsen çalışmasını gerektirdiğini veya gerektirmeyi planladığını söylediğini ortaya koyuyor. Ancak çalışanlar, ofis masalarına geri dönme konusunda çok istekli değiller. Aynı rapor, çalışanların %53'ünün pandemi öncesi zamanlara kıyasla bireysel rahatlıklarını işlerinden öne koyma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

 Çalışanların çoğu esneklik talep eder, ancak diğer faktörler sizi herkesi geri getirmeye ikna ederken hangi yolu seçeceğinize nasıl karar veriyorsunuz? Konuyla ilgili biraz daha derine inelim. İki yıl uzaktan çalıştıktan sonra, birçok yönetici, hazır olsun ya da olmasın, çalışanlarını tekrar sahada karşılamaya can atıyor. İşte ofise dönüşü destekleyen en önemli üç neden:

1. Kültür ve Değerler

Uzaktan yeni bir işe başlamanın zor olduğunu söylemek, durumu oldukça hafif ifade etmek olacaktır. İnsanlar, çalışanların nasıl etkileşime girdiğini gözlemleyerek kendilerini işyeri kültürüne sokmaya alıştı.

 Ne yazık ki, uzaktan işe alınanlar için işe geçiş, pek çok artan sancıyı beraberinde getiriyor. Ne iş kültürünü yerinde görme fırsatı buldular- ne de acemi soruları için yüz yüze denetim veya geri bildirim yoluyla öğrenme fırsatı buldular. Sonuç olarak, kendi başlarına çabalamak ve daha fazla şey öğrenmek zorundalar. Genel olarak, bireysel etkileşimler yeni işe alınanlar için çok önemlidir. Katıldıkları düzinelerce sanal toplantıya kıyasla, hem gözlemlerinden hem de meslektaşlarıyla yüz yüze görüşmelerinden çok daha fazlasını öğreneceklerdir.

 Takım arkadaşlarınızla kişisel etkileşimlerin yokluğunda görev anlayışınızı kaybetmek de kolaydır. Yüz yüze çalışmak, daha sık katılımı teşvik ederek iş arkadaşlarının şirketin temel değerleriyle uyumlu kalmasına yardımcı olur.

2. İşbirliği ve Üretkenlik

Uzaktan çalışmak aynı zamanda işbirliği ve üretkenlik aksaklıklarını da beraberinde getirir. Örneğin, uzaktan çalışırken çalışanlar bir takım arkadaşlarının ne zaman sorun yaşadığını göremezler, bu nedenle acil yardım sunamazlar. Uzaktan çalışma, kontrol noktaları, hizalamalar ve işbirliklerinin planlanmasını veya e-posta veya sohbet yoluyla yapılmasını gerektirir. Bu ek çaba, şahsen soru sorup hızlı yanıtlar almak yerine, genellikle işin kesintiye uğramasına neden olabilir.

 Yerinde çalışmak aynı zamanda taze fikirlerin ve yeniliklerin daha hızlı ilerlemesini sağlar. Bunlar, bir çalışanın gelişmesini ve ardından şirketin başarısını önemli ölçüde etkileyebilir.

 3. Amaç ve Memnuniyet

Şirketler ve çalışanlar, ortak bir misyon duygusuna sahip olarak ofiste çalışmaktan da yararlanabilir. Aynı amaç için çalışan insanların etrafında olmak, herkeste işe karşı olan bağlılığı ve azmi güçlendirir.

 Çalışanlar, meslektaşlarına daha bağlı hissettiklerinde işlerinden daha fazla tatmin olurlar. Şirketin amacına inanmak, çalışanlara bir maaş çekinden çok daha değerli olan bir amaç duygusu verir.

 

Entrepreneur sitesinde yer alan yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız.