Metaverse'ü Keşfetmek

Metaverse'ü Keşfetmek

METAVERSE’Ü KEŞFETMEK

En basit anlamı ile Metaverse, fiziksel dünyanın sanal dünyayla birleşimi olarak tanımlanıyor. Bu neredeyse fiziksel dünyada deneyimleyebileceğiniz her şeyin karşılığını sanal dünyada da karşılığını bulabilmeniz anlamına geliyor. Bu kadar heyecan verici olmasının bir diğer sebebi ise metaverse’ün yeni bir teknoloji, yazılım ya da uygulama olarak sınıflandırılmaması. Metaverse’ü halihazırda var olan, yapmaktan keyif aldığımız; ya da kimi zaman yapmak zorunda olduğumuz aktiviteleri “dijital alan”a taşımak için kullandığımız bir araç olarak tanımlayabiliriz. Tabii tanım bugün için geçerli; bu derece yüksek potansiyele sahip bir teknolojinin ve yaratıcı zihinlerin buluşması ile gelecekte metaverse, kullanıcılarına bambaşka deneyimler sunacak gibi görünüyor. 

Bugün bir Metaverse kafesine oturup bir kahve sipariş etmeniz, toplantı salonlarında iş konuşmanız mümkün. Ne zaman söylediğimiz kahvenin tadını alıp, toplantılarda verilen kararlara imza atabileceğimizi ise zaman gösterecek.

Bakıldığı zaman metaverse dünyasına giriş yapmak oldukça kolay. İhtiyacınız olan üç şey var: İnternet bağlantısı, sanal gerçeklik seti ve bir avatar. Metaverse dünyasının sakinleri avatarları tarafından temsil edilir, yani avatarlarınız sizin kimliğinizi oluşturur. Her avatar benzersizdir ve güçlü ifade yeteneklerine sahiptir.

Bu resim için metin sağlanmadı

Günümüzde Metaverse’ün kullanım alanları aşağıdaki gibi:

İş Toplantıları ve Çalışan Etkinlikleri

Metaverse, günlük iş çağrılarını bir adım ileriye taşır. Mevcut görüntülü arama uygulamalarında olduğu gibi, birbirinizi ekranda görmek yerine, iş arkadaşlarınızla birlikte gerçek zamanlı olarak bir sanal alanda olduğunuzu hayal edin

Canlı Sanal Etkinlikler

Covid-19 kısıtlamaları bizi konserler, spor etkinlikleri, galeri açılışları ve diğer eğlence ve kültür etkinlikleri gibi kalabalık mekanlardan uzaklaşmaya zorladı. Metaverse ile arkadaşlarınızla buluşabilir, etkileşime girebilir, dans edebilir ve bir sanat galerisini dolaşabilirsiniz. Üstelik bir ekran karşısında oturmadan…

Bu resim için metin sağlanmadı

Metaverse’de Alışveriş

Metaverse dünyasının kullanıcılarına sunduğu bir diğer fayda alışveriş imkanı. Online alışverişten ayrıldığı temel nokta ise ürünü denemenize imkan sağlaması. Örneğin bir kıyafeti satın almadan önce üzerinizde nasıl duracağını görmek mümkün.

Bu resim için metin sağlanmadı

Oyunlar

Metaverse, çok oyunculu oyunları daha gerçekçi hale getirmek için gişe rekorları kıran video oyunları ve Web3'ü başka bir seviyeye taşıyacak. Herkes, Metaverse'de sürükleyici video oyunları oynayabilir. Ayrıca oyuncular, oyun ekonomisini artırmaya yardımcı olacak FTS (Non-FTS) belirteçleri biçiminde ödüller kazanabilir.

Bu resim için metin sağlanmadı

Metaverse dünyasını ve NFT’yi daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olacak terimleri bir sonraki yazımızda paylaşacağız. 

"Metaverse’ü Keşfetmek” eğitimimizi incelemek için websitemize tıklayabilir, sanal gerçeklik gözlüğü ile Metaverse’ü deneyimlemek için ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Detaylar için tıklayınız.